La Petite Étoile

 

Welkom bij Kamperen en vakantie bij La Petite Étoile

Ons kleine paradijs ligt in het schitterende heuvellandschap van Somogy in Hongarije. Dichterbij dan u denkt: 1380 km. van Utrecht. Nog onbedorven door massatoerisme doet het lieflijke, groene landschap denken aan de Vendée of de Bourgogne in Frankrijk. De prijzen zullen u echter verbazen! Uit eten in de vele heerlijke restaurants is hier nog leuk.

Miklósi bevindt zich op slechts 20 km. van het heerlijke water van het Balatonmeer, waar het goed toeven is aan prachtige stranden met schaduwplekken en waar u de auto gratis parkeren kunt onder de bomen.

Onthaasten is hier mogelijk in optima forma. Maar mocht u willen ‘toeristen’, dan zijn Budapest en Pécs niet te ver weg voor een dagtrip: op respectievelijk één en anderhalf uur rijden. Verder zijn de Thermaalbaden van Igal en Tamasi 20 km. van de camping.

We hebben 9  kampeerplaatsen met elektriciteit voor tent, caravan of camper, deels met schaduw en in het bos.
Het sanitair is schoon en comfortabel, douchen en warm water zijn inclusief (geen muntdouches!).
Verder zijn er een sfeervol appartement en drie wijnberghuizen te huur.

Bij onze wijnberghuisjes, en die in het dorp, kunt u meedoen met onze wijnproeverijen, wijnbergfestivals en de druivenpluk arrangementen. Ook kunt u kijken en meehelpen in onze eigen ambachtelijke wijnmakerij Lepke, eindeloos wandelen en fietsen in een prachtige omgeving en vissen in ons Miklósi vismeer.

In ons unieke wijnberghuisje Levendula zijn o.a. streekproducten, souveniers, wijn, bier en pálinka te koop en koken gastkoks voor de gasten. Wij maken deel uit van het in Hongarije speciaal in het leven geroepen DORPSTOERISME, waardoor we samen met bewoners onze gasten het echte Hongaarse dorpsleven kunnen laten ervaren.

Wij bieden:

  • Ontbijt-, broodjes-, boodschappen-, vliegveld-, restaurant en oppasservice aan.
  • Elke week Ketelkoken, Pizza avond en Wijnbergfestival of Spekbraden, ‘Wat schaft de pot?’ en ‘Wat schaft de pot bij de buren?’.
  • Diverse kinder-, wandel-, fiets/mountainbike arrangementen.
  • Creatieve en culinaire workshops.
  • Gratis wifi op het hele terrein!.
  • ANWB en SVR camping leden krijgen korting
  • Nieuw: bijzondere trekkers overnachtingen!.

Over ons

Ik ben Ilse Smits en woon sinds 2004 met mijn twee kinderen in dit prachtige land. Ik heb La Petite Étoile en de wijnberghuisjes zelf opgebouwd. Toen we in Miklósi dit huis bekeken voelde ik meteen dat dit ons thuis was!
Het huis was een gevalletje “bouwval gezocht en gevonden” maar met Hongaarse bouwvakkers hadden we het in een kleine drie maanden zoals we het hebben wilden en kon ik aan de slag met héél véél schilderen! Met László, onze álles-kunner, verbouw ik nu nóg huizen en we zijn al jaren vrienden.
Ook toen ik besloot een aantal wijnberghuisjes te gaan redden, was László de dappere man die zonder stroom of leidingwater de uitdaging aanging ze op te knappen op mijn aanwijzingen en wensen.
Ook dáár was weer heel veel te schilderen en beitsen maar de huisjes zijn nu elk een paradijsje op zich geworden.

We hebben natuurlijk Hongaars geleerd om ons helemaal thuis te voelen en inmiddels hebben we veel Hongaarse vrienden ‘door dik en dun’, die meehelpen bij onze arrangementen. Zij laten onze gasten graag het echte Hongaarse dorpsleven meemaken!
De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen, maar Hongarije blijft het land waar ze groot zijn gebracht. Ook Erwin, mijn man sinds 2012, is al zijn vrije tijd in Miklósi en helpt waar hij kan.

Inmiddels heten we alweer 14 jaar onze gasten hartelijk welkom om te komen kamperen bij ons. We hebben een heerlijk appartement en drie unieke wijnberghuisjes in de verhuur. Bij een van de wijnberghuisjes hebben we onze eigen ambachtelijke wijnmakerij en wijngaard met oude Hongaarse druivenrassen. Ook deze wijngaard was ernstig verwaarloosd maar geeft nu weer zo’n 500 liter wijn per jaar die onze gasten ook graag proeven.

Welkom allemaal van 15 April t/m 15 Oktober  (het hele jaar door in onze verhuur accommodaties) Kamperen en vakantie bij La Petite Étoile

www.hongarijevakantie.com

 

Kamperen en vakantie bij La Petite Étoile

Petöfi S. utca 28
8669 Miklósi
0036 30214419
website: www.hongarijevakantie.com
email: etoile.magyar@gmail.com